100% PALEO – töltött GRILL csirke

100% PALEO – töltött GRILL csirke

Story Highlights

  • Az Intersparban olykor veszek egész tanyasi csirkét, melyet most is sikerült fél áron megvásárolnom, hiszen általában hétfőnként kiárusítják a hétvégi rendelés maradékát. Ilyenkor egyszerre akár kettőt is veszek, mert az egész csirke jól el lesz a mélyhűtőben addig, amíg fel nem használom. Az otthoni grillcsirke sütésnek sokféle módja ismeretes. A magam részéről a leggyakrabban sütőzacskót használok, mert így párolva sütök és könnyedén el lehet majd mosni a sütőedényt.

 

Wéber Andi kérésére, íme … 🙂

Hozzávalók:

  • Kb. 1,5 kg-os – lehetőleg háztáji vagy szabad tartású – csirke
  • Fűszerek: Só, bors, majoránna vagy oregano – ennek híján provancei fűszerkeverék, őrölt bors, paprika por
  • 1 ek. pomace olaj vagy zsír
  • 1 tk. balzsamecet krém – elhagyható!
  • 2 db kisebb nyári alma – cukor helyett!
  • Zöldségek előfőzve: 3 szál sárgarépa, 3 szál fehér répa, fél fej karalábé, 1 kisebb vörös hagyma, 1 fej fokhagyma – A zöldségeket ízlés
  • szerint lehet variálni!

Elkészítés:

paleo-grill-csirke-toltve

A csirkét alaposan sózzuk be, majd a fent felsorolt fűszerekkel és a hozzáadott kevés zsiradékkal alaposan maszírozzuk át a húst – kívül-belül egyaránt.
A csirke bőre alá hámozatlanul, de kicsumázva almaszeleteket dugdossunk, hogy édes-sós ízt érjünk el; ugyanezt a célt szolgálja a balzsamecet krém is, mely tovább fokozza az ízorgiát.
A csirke testüregébe lehet tenni a zöldségeket. A fokhagymát meg sem kell hámozni. Előfőzés nélkül a zöldség kemény marad.

Forrás: paleovital.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
!!! Csak 2 hozzávalóból !!! – Liszt nélküli Nutellás süti

Hozzávalók: 1 db nagyobb, xl-e stojás 4 ek (74g) Nutella    Előkészítési idő:...

Close