10 perces Fánk bögrésen, recept

10 perces Fánk bögrésen, recept

Story Highlights

  • A kislányaim, különösen a nagyobbik, igazi fánkrajongók. Minden nap meg tudnák enni a fánkot, és van hogy adj Uram Isten, de rögtön kéne. Ilyenkor ideális ez a recept, melynek köszönhetően valóban finom, könnyed kis fánkocskák készülnek, amik nem szívják meg magukat olajjal.

Ezúttal a fánkokat nyírfacukorral készítettem, mert kaptam kipróbálásra egy kedves kis csomagot, és örömmel jelentem, a próbát kiállta. A fánkok állagán és ízén nem változtatott semmit, nagyon finomak lettek, tehát valóban ugyanolyan mértékben édesít, mint a kristálycukor, és még a gyerkőcök is bátrabban bűnözhetnek A vele készült lekvárt is megkóstoltuk, a porcukra pedig nagyon érdekes ízű, hűsítő, üde…-

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

A 10 perces Fánk bögrésen Hozzávalói:

– 1 tojás
– negyed bögre porcukor (4-5 dkg)
– háromnegyed bögre 20%-os tejföl (kb. 2 dl)
– fél csomag sütőpor (6 g, kb. 2 teáskanál)
– rumaroma ízlés szerint (nálam ez egy teáskanálnyi volt)
– 2 bögre fehér finomliszt (25 dkg)

+ olaj a kisütéshez

10 perces Fánk bögrésen

1. A tojásokat és a porcukrot egy villával homogénné keverjük, majd a többi hozzávalóval kézzel lágy tésztává gyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor adjunk hozzá még kevés lisztet, de tényleg csak keveset, mert ez egy lágy tészta.
2. Lisztezett felületen fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges méretű és formájú fánkokat szaggatunk a tésztából, melyeknek mindkét oldalát, bő olajban, aranysárgára sütjük.
3. Porcukorral meghintve vagy lekvárral tálaljuk. Csokiba mártva is el tudom képzelni, a gyerekek tuti odalennének érte. Pláne ha némi színes cukorgyöngy is kerül rá. Sőt! Azt hiszem én is oda lennék érte. Úgyhogy nincs más hátra, ki fogom próbálni

Jó étvágyat!

Forrás: rupanerkonyha.cafeblog.hu

Print Friendly, PDF & Email

Kommentek

Kapcsolódó cikkek

EZT OLVASTAD MÁR?
20 perces nagyon málnás – Túrótorta OREO keksszel

Úgyhogy előszedtem a korábbi egyik kedvenc túrótorta receptemet, aztán gondoltam,...

Close